مهمترین نکات اصول رسم خط روند که باید بدانید

تحلیل تکنیکال با خط روند
اصلی ترین ابزار برای تریدر ها، اصول صحیح رسم خط روند است که در هر نمودار ازجفت ارز (یک نقطه بالا و یک نقطه پایین) و در هر تایم فریمی از نمودار مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم که در ۳ مرحله به شما آموزش اصول کشیدن خط روند در تحلیل تکنیکال دهیم که چگونه باید ان را ترسیم کنید. این خطوط ابزاری قدرتمند برای رسم حمایت و مقاومت ها در معاملات است و میتواند با هر ابزار دیگری که از قبل استفاده میکردید ترکیب شود.
جهت آموزش کندل شناسی حرفه ای صفر تا صد کلیک کنید
خط روند چیست؟
خط روند خطی است که دو یا چند دره نزولی یا دو یا چند قله صعودی را به هم متصل میکند،خط روند نقشه حرکت قیمت در بازار میباشد. ما با این روش متوجه میشویم بازار چه رفتاری را از خودش نشان میدهد. خط رونداز اصولیترین فاکتورهای فهمیدن و درک کردن نقشه حرکت قیمت میباشد.اما خط روند به چه مفهوم است؟ کجا باید رسم شود؟ چه کاربردی دارد؟ برای جواب تمامی این سوالات در دوره صفر تا صد فارکس به صورت کامل آموزش داده ایم.
نحوه اصول رسم خطوط روند صحیح
- هر دره نزولی را به نزولیترین دره پایینتر از خودش وصل کنید (یا بالاترین سطح چرخش را به بالاترین سطح چرخش وصل کنید)
ما میخواهیم یک خط را به هم متصل کنیم یا دو (یا بیشتر) به عبارت دیگر، پایینترین چرخش یا دو (یا بیشتر) و بالاترین سطح چرخش. برای کسانی که با اصطلاح اوج / پایین نوسان آشنا نیستند، منظور ما فقط قلهها و درههای ایجاد شده با قیمتهای فشرده است. هنگامی که قلهها را به سایر قلهها یا درهها را به درههای دیگر متصل میکنیم، میخواهیم کندل نمودار قیمتی بین این دو نقطه (روند صعودی یا نزولی یک اوراق بهادار یا سهام و…) را در دوره زمانی مشخص بررسی کنیم. - هرچه نقاط اتصال بیشتر باشد، بهتر است.
به مثال بالا در ترسیم اصول خط روند توجه کنید. در این تصویر همانطور که مشاهده میکنید ما قلههای صعودی را به هم وصل کردهایم اما، بین این دو امتیاز، قیمت از خطی که ما کشیدیم عبور کرد. این خط روند را بی اعتبار میکند. حال به تصویر زیر توجه کنید آنچه ما می خواهیم همان چیزی است که در تصویر دوم میبینیم، دو پایین چرخش که توسط خطی شکسته نشده از قیمت به هم متصل شدهاند. این یک خط روند معتبر است.
- خرید روندهای معاملات صعودی، فروش روندهای معاملات نزولی. روند دوست شماست! این قانون ثابت در مورد خط روند در تحلیل تکنیکال نیز اعمال می شود. برای معامله گران باتجربه ، این بدان معناست که ما فقط باید به دنبال خرید در خطوط حمایت صعودی و فروش در خطوط مقاومت نزولی باشیم.
تعریف فارکس به زبان ساده ( کلیک کنید)
انواع روند های بازار
- روند صعودی
روند صعودی، حرکت قیمت بازار را در زمانی که جهت کلی به سمت بالا است توصیف میکند.
خط روند صعودی، در امتداد کفهای قیمتی رسم میشود و به تعیین محل شکلگیری کفهای آینده کمک میکند.
- روند نزولی
روند نزولی، به حرکت ریزش بازار گفته میشود،، داراییهایی که روند نزولی دارند با قلهها و درههای پایین مشخص میشوند.
معاملهگران پرایس اکشن به این روندها توجه میکنند.
- روند خنثی
روند خنثی، حرکتی افقی در قیمت بازار است. این روند زمانی رخ میدهد که نیروی عرضه و تقاضا با هم برابر شود.
روند خنثی عموماً نتیجه حرکت قیمت بین سطوح حمایت و مقاومت است. برای یک دوره طولانی و قبل از شروع یک روند جدید صعودی یا نزولی، حاکم است. این دورههای تثبیت اغلب در طول روندهای طولانی مورد نیاز هستند.
رسم خط روند در روند صعودی
برای ترسیم خط روند در تحلیل تکنیکال ابتدا باید ببینیم که روند مورد بررسی صعودی است یا نزولی؟
این کار را با چشم هم می توان انجام داد و لزومی به استفاده از ابزار نیست.
فرض کنیم روند صعودی باشد در این روند، همانطور که قبلا در بخش نقاط برگشتی نمودار قیمتی تشریح کردیم نقاط پیوت را پیدا می کنیم.
حال بین نقاط پیوت (Pivot) ، کف های قیمتی را مشخص می کنیم.
دقت کنید با حداقل دو کف هم می توان خط روند صعودی رسم کرد اما طبیعی است هرچقدر که نقاط بیشتری از کف را به هم متصل کند به این معنی است که اصول خط روندی که رسم کرده اید قوی تر و معتبرتر است.
حالا چرا در اصول رسم این خط روند صعودی، کف ها را به هم متصل کرده ایم؟
چون در یک روند صعودی وقتی ما وارد معامله شده ایم چیزی که برایمان مهم تر است این است که این خط روند صعودی شکسته نشود.
چرا که در صورت شکسته شدن خط روند در تحلیل تکنیکال، یعنی اینکه ما باید از سهم خارج شویم یا اینکه اتفاق مهمی روی داده است و باید برای آن چاره اندیشی کنیم.
اگر خط روند روی کف ها رسم شود به سادگی شکسته شدن خط روند به سمت پایین نشان داده می شود.
اما اگر روی سقف ها این خط روند را رسم کنیم فقط در صورتی که شیب روند صعودی تر شود به ما اطلاع خواهد داد.
رسم خط روند در روند نزولی
در مورد روندهای نزولی، دقیقا به همان صورتی که در روند صعودی عمل کردیم اینجا هم همان مسیرها را دنبال می کنیم.
ابتدا به صورت چشمی تشخیص می دهیم که روند نزولی است.
در مرحله بعدی همه پیوت ها و سپس همه سقف ها را مشخص می کنیم.
هرچقدر این خط روند نقاط بیشتری را به هم وصل کند معتبرتر است.
در اصول رسم خط روند برای یک روند نزولی چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که چه زمانی این روند نزولی تمام می شود یا شیبش کندتر می شود و جواب این سوال با اصول خط روندی که روی سقف ها رسم کرده ایم بدست می آید.
نکات مهم خط روند در تحلیل تکنیکال
در رسم خط روند هر چه تعداد نقاط برخورد نمودار با خط روند بیشتر باشد آن خط اعتبار بیشتری دارد.
برای اینکه بتونید یک خط روند ایده آل بکشید نباید اصول ترسیم خط روند خودتان را به یک یا چند خط محدود کنید هر چقدر می توانید خط روندهای مختلف رسم کنید و نگاه کنید ببینید کدام یک از این خط ها ماهیت کنونی روند را بیشتر نشان می دهد.
در تایم فریم های بالاتر از روزانه هم سعی کنید خط روند رسم کنید تا دید بهتری نسبت به روند صعودی یا نزولی سهم پیدا کنید. مثلا تایم فریم های هفتگی یا ماهانه.
هر چند اصول خط روند در تایم فریم های بالاتر نظیر هفتگی یا ماهیانه توصیه می شود اما هرگز خرید در این تایم فریم ها و بر مبنای این خط روندها، توصیه نمی شود.
در کل برای تریسم خط روند در امواج صعودی، از اتصال کف ها به همدیگر و برای ترسیم خط روند در امواج نزولی، از اتصال سقف ها به همدیگر استفاده می کنیم.
هدف از اصول خط روند در تحلیل تکنیکال، زیر نظرگرفتن حالت صعودی یا نزولی بودن موج است که با شکست خط روند، روند صعودی یا نزولی یا شکسته می شود یا وارد یک کانال جدید دیگر می شود. پس شکستن خط روند همیشه به معنای تمام شدن روند نیست.
دیدگاهتان را بنویسید